Skidor

Elf Sport kan med sitt stora produktutbud och nära samarbeten med världsledande aktörer på sin marknad erbjuda utövare av all typ av skidsport att kunna åka skidor året runt.

Med ett innovativt syntetisk material som möjliggör skidåkning även under sommaren och som simulerar verkliga snöförhållanden kan vi erbjuda både skidåkning nedför och på längden även under det varmaste perioderna. Detta material kan också med stor fördel användas som komplement för att tidigare lägga säsongen eller som komplement för en dålig snösäsong.

Vi kan även med stor framgång erbjuda ett stort utbud av att producera riktig snö via snökanoner som producerar snö i plusgrader. Konceptet används med stor framgång på olika skidanläggningar runt om i världen men kan även användas för tillfälliga event eller aktiviteter.

Så kan man åka skidor året runt

Nedför på sommaren

Med de unika materialet kan du uppnå skidbackar av alla slag, från de lätta backarna för att undervisa skidor och snowboard till de som är mycket svårare.

Tack vare den speciella konstruktionen, sammansättningen av plasten och den låga friktionskoefficienten gör att skidorna kan bibehålla fart även vid svängning. Dessa förhållanden gör att materialet är naturligt likt en kompakt snö och simulerar verkliga snöförhållanden.

Längdskidor på sommaren

För att förlänga säsongen eller få möjligheten att åka året runt använder vi samma unika material som till skidbackar men med lite skillnad på konstruktion och sammansättning vilket gör materialet optimalt för längdskidåkning. Den låga friktionen gör att man kan likställa materialet som att åka på riktig snö. Banorna finns både för skating och för spåråkning men vanligtvis lägger man banan med en kombination av båda.

Med de unika materialet kan du uppnå skidbackar av alla slag, från de lätta backarna för att undervisa skidor och snowboard till de som är mycket svårare.

Fantastiska möjligheter

Elitåkare eller motionär

Tillfälliga event eller fasta banor

Liftområden

Med vårt unika system kan ni nu tillgodose lift området med det optimala underlaget för att slippa snötillgång i områden som utsätts hårt. 

Med stor erfarenhet inom området artificiella skidbackar kan Elf Sport erbjuda en innovativ produkt för skidliftar. Np70 har utvecklats för att lösa problemet med tillgång av snö i skidliftar och alla zoner som utsätts för hög passagerar- och snöförbrukning. På så sätt eliminerar man de höga kostnaderna för drift av snökanoner, lastning och pistning av av snö till områden som ofta är svårtillgängliga